Opleiding coiffure in Goma, Oost-Congo: een mooie getuigenis

Gladyce Kabao Sarah is de moeder van twee kinderen. Ze is nu in verwachting van een derde kindje.

“Voor mij is het geweldig om te kunnen deelnemen aan de opleiding coiffure (haarkappen) van Afrikin in Goma”, vertelt ze. “Toen ik aan deze opleiding begon, wist ik helemaal niets van haarverzorging. Dankzij Afrikin en onze professionele trainers weet ik nu hoe je haartressen kan maken. Ze leerden ons zeven vormen van haarkappen.”

“Ik voel dat ik in de nabije toekomst veel beter in staat zal zijn om zelf geld te verdienen en inkomsten te hebben voor mijn kinderen en mijn familie. Maar ik heb niet alleen geleerd hoe je haarkapster kan zijn. Ik ondervind nu ook dat het mogelijk is om samen te leven en samen te werken met meisjes en vrouwen uit andere gemeenschappen. Weldra zullen we samen in ons gemeenschappelijk kapsalon kunnen werken. Ik hoop van mijn collega’s nog veel te kunnen opsteken om onze gemeenschap erop vooruit te laten gaan.”

De opleiding coiffure in de stad Goma (Oost-Congo) wordt mogelijk gemaakt door de Belgische vereniging Afrikin en steun van de Belgische gemeente Kontich. In Goma zelf heeft Afrikin ook een groep Congolese vrijwillig(st)ers die ter plaatse actie ondernemen en ideeën ontwikkelen.