Sponsor je mee een geit, kip of varken?

 

 

 

Het coronavirus zet de wereld op zijn kop en maakt het voor Afrikin erg moeilijk, zeg gerust onmogelijk, om nu zelf activiteiten te organiseren die inkomsten opbrengen om onze projecten in Goma en Buikwe verder te ondersteunen. Ook onze partnerteams in RDC en Oeganda worden zwaar getroffen. Maar we geven niet op en zetten door. 

We hebben ons laten inspireren door een geslaagd project met geiten op het Congolese eiland Idjwi, waar al meer dan 50 vrouwen een eigen geit kregen, met veel positieve effecten daarna. De vrouwen gebruiken de bijkomende inkomsten om kinderen naar school te laten gaan of meststof voor hun akkertje te kopen.

 

In Goma willen we aan een aantal ‘mamans’ (en families) een geit geven. In Buikwe werken we met varkens en kippen.

 

Hoe werkt het?

 

De eerste geitjes / biggetjes / kuikens die worden geboren, gaan naar Afrikin. Zo kan onze vereniging nog meer mamans / families gelukkig maken. Latere jongen kunnen worden verkocht door de families, die zo extra inkomsten hebben. Op deze manier krijgt elke familie een klein ‘spaarpotje’. De verkoop van jongen levert bijkomende inkomsten op. Gevolg is dat de sociale situatie van deze families erop vooruit gaat en dat ze meer perspectief krijgen, ook voor de kinderen.

 

 

Hoe kan je meedoen?

 

Door in functie van jouw wensen en mogelijkheden een gift te doen aan Afrikin, via ons rekeningnummer BE14 8918 7408 4083. Het ingezamelde geld zullen we gebruiken om geiten / varkens / kippen aan te kopen ten bate van een aantal families in Goma en Buikwe. Eén geit (van degelijke kwaliteit) is in Goma te kopen tegen 82 euro. In Buikwe kunnen we een familie voor een goeie 30 euro van een aantal kuikens voorzien. Voor een biggetje mag je daar uitgaan van iets meer dan 27 euro.

 

Uiteraard bepaal je zelf hoe groot je gift of bijdrage is. En kan je vrienden of familie ook aanmoedigen om een gift te doen voor dit project.

 

Naarmate ons project evolueert, zullen we in tekst en beeld feedback geven over het gebruik van je steun. Zodat je ook kan zien wat er op het terrein is gebeurd. Ons Afrikin Team in Goma en Buikwe zal het project ter plekke coördineren en opvolgen.

 

Je gift helpt onze kwetsbare kinderen wanneer dat het meest nodig is, zoals nu tijdens de COVID-19 crisis.
AFRIKIN Rekeningnummer BE14 8918 7408 4083
Gelieve in de mededeling ‘Actie geiten / varkens / kippen’ te zetten.

 
Heb je nog vragen?

 

Stuur ons dan een mailtje via  afrikin.belgium@gmail.com


Spreekt het werk van Afrikin je aan en wil je ook actief meehelpen aan onze werking? Ook dan kan je ons zeker mailen. Je vindt ons ook op onze facebookpagina 

 

Online shoppen én AFRIKIN steunen? Dat kan!

Vanaf nu kan iedereen online shoppen én AFRIKIN steunen! Huh? Online shoppen en steunen? Hoe kan dat ? Maak kennis met onze pagina op Trooper  www.trooper.be/afrikin. Een website voor al je online shopping die ervoor zorgt dat je AFRIKIN gratis steunt met je online aankopen, zonder één € meer te betalen.

Hoe werkt het? Heel simpel:
1. Je gaat naar www.trooper.be/afrikin
2. Je kiest je shop en klikt op de banner. De link weet dat jij ons wil steunen.
3. Je doet gewoon je aankoop zoals altijd, zonder een euro extra te betalen.
4. De shop betaalt een percentje aan Afrikin.

Ons Café-Chantant met Marleen, Karen en Jacqueline werd helaas uitgesteld!

 

De strijd tegen het coronavirus heeft de verantwoordelijke autoriteiten nieuwe maatregelen doen nemen, die ook ingrijpende gevolgen hebben voor de horeca. Met onze steungroep AFRIKIN keken we erg uit naar het Café-Chantant van zondag 22 maart 2020, maar in de huidige omstandigheden hebben we geen andere keuze dan dit uit te stellen naar een latere, nog te bepalen datum. Ook uiteraard omdat we bezorgd zijn om de gezondheid van de artiesten, het publiek en het personeel van café Vrij België.

 

We zullen, samen met de artiesten en Vrij België, bekijken wanneer we het café-chantant opnieuw kunnen programmeren. Uitstel is geen afstel!

 

Wil je ons toch graag steunen nu ons event niet kan doorgaan, je gewaardeerde gift is welkom op BE14 8918 7408 4083 (Afrikin). De nood van de kinderen blijft even groot.

AFRIKIN PARTY, het was een leuk feestje!