Geitjes en varkentjes voor onze kinderen in Oeganda en Congo, sponsor je mee?

Met onze vereniging Afrikin hebben we via een eerste actie ‘geitjes en varkentjes’ in december 2020 giften ontvangen van heel wat mensen. Deze giften boden ons de kans om een aantal geitjes (Goma) en varkentjes (Buikwe) aan te kopen en deze te verdelen onder kwetsbare vrouwen en hun families. Omdat deze actie met groot succes verloopt lanceren we nu elk jaar een nieuwe oproep, met de vraag om opnieuw een genereuze gift te doen zodat we eens te meer geitjes en varkentjes kunnen financieren. Zo kunnen we het project voort ontwikkelen.

Het principe is dat de ontvangster van een geit of varken het eerstgeboren jong gratis doorgeeft aan iemand anders.
Dat helpt om de kring groter te maken. Latere jongen kunnen bijvoorbeeld worden verkocht, wat resulteert in inkomsten voor de familie. Met onze jaarlijkse giftenacties hopen we extra inkomsten bijeen te brengen zodat we weer dieren kunnen (laten) aankopen en nog meer families een duwtje in de rug kunnen geven. Help jij mee? En misschien zit je wel in een club, netwerk of vereniging die ook onze Afrikin-actie wil steunen?

 

Hoe kan je meedoen?

Door in functie van jouw wensen en mogelijkheden een gift te doen aan Afrikin,

via ons rekeningnummer BE14 8918 7408 4083.

Wil je graag een fiscaal attest, dan kan je storten op het rekeningnummer van vzw Kontinenten:
BE66 7380 3734 7143 – BIC KREDBEBB.
In de mededeling zet je dan 3 zaken:
– Jouw naam
– Jouw rijksregisternummer
– Afrikin actie geiten/varkens

Het ingezamelde geld zullen we gebruiken om geiten/varkens aan te kopen ten bate van een aantal families in Goma en Buikwe. Eén geit (van degelijke kwaliteit) is in Goma te kopen tegen 82 euro. Voor een biggetje mag je daar uitgaan van iets meer dan 27 euro.

Uiteraard bepaal je zelf hoe groot je gift of bijdrage is. En kan je vrienden of familie ook aanmoedigen om een gift te doen voor dit project.

Naarmate ons project evolueert, zullen we in tekst en beeld feedback geven over het gebruik van je steun. Zodat je ook kan zien wat er op het terrein is gebeurd. Ons Afrikin Team in Goma en Buikwe zal het project ter plekke coördineren en opvolgen.

Heb je nog vragen?

Stuur ons dan een mailtje via  afrikin.belgium@gmail.com

Spreekt het werk van Afrikin je aan en wil je ook actief meehelpen aan onze werking? Ook dan kan je ons zeker mailen. Je vindt ons ook op onze facebookpagina 

We laten enkele vrouwen aan het woord die een geit of varken kregen

Gertrude Nakya leeft in Lugazi. Deze grootmoeder zorgt voor een kleinzoon die als klein kind bij haar werd achtergelaten. Gertrude was bijzonder blij toen ze een varkentje aangeboden kreeg. “Zelf had ik dat nooit kunnen kopen. In de toekomst hoop ik af en toe een varkentje te kunnen verkopen om zo de school van mijn  kleinzoon te helpen betalen. Grotere varkens kan ik later ook verkopen om zo extra inkomsten te hebben”.

Florence Nassanga leeft in het dorp Towa. Ze is een weduwe die 9 kinderen probeert groot te brengen. Florence tracht met haar varken nu jongen te kweken. “Mijn varken helpt me onder meer omdat de mest kan worden gebruikt om de groententuin te bemesten”.

Catherine Mukandi is een oma die haar drie kleinkinderen opvoedt. Zij woont in het dorp Luyazi. Ook Catherine hoopt dat het varkensproject haar en de kleinkinderen zal vooruithelpen in het leven.

Gertrude, Florence en Catherine leven in Oeganda.

Ntabugi Kisunzu (75) kreeg één van de eerste geiten van Afrikin. Haar geit kreeg de naam ‘Umoja’. Deze dame was zeer blij toen ze een geit kreeg. In februari 2022 hoopt ze het jong, ‘Mahoro’, te kunnen doorgeven aan een andere familie. Ntabugi Kisunzu voedt haar drie kleinzoons (wezen) op. “Het is niet makkelijk om de kinderen degelijk eten te geven”. De kranige dame zou graag wat centen willen vinden om een klein handeltje op te zetten.

Ntabugi Kisunzu (75) kreeg één van de eerste geiten van Afrikin. Haar geit kreeg de naam ‘Umoja’. Deze dame was zeer blij toen ze een geit kreeg. In februari 2022 hoopt ze het jong, ‘Mahoro’, te kunnen doorgeven aan een andere familie. Ntabugi Kisunzu voedt haar drie kleinzoons (wezen) op. “Het is niet makkelijk om de kinderen degelijk eten te geven”. De kranige dame zou graag wat centen willen vinden om een klein handeltje op te zetten.

Germaine Ombeni Nabakatsi voedt alleen vijf kinderen op, in de wijk Lac Vert. Ze is Afrikin dankbaar voor de geit die ze mocht in ontvangst nemen. Ook zij is van plan om het eerstgeboren jong door te geven aan een ander huishouden. “Door de inkomsten die ik met mijn geit hoop te verwerven, zal ik iets makkelijker mijn kinderen naar school kunnen laten gaan”. Ook bij Germaine leeft het verlangen om wat extra steun te krijgen om een klein handeltje uit te bouwen.

Riziki Furaha is ook te vinden in de wijk Mugunga. Haar geit kreeg heel recent een jong. “Het is geweldig dat Afrikin aan ons heeft gedacht want we zien serieus af”, vertelt de vrouw. Ook hier leeft het verlangen naar wat centen voor een klein handeltje. Riziki Furaha heeft twee kinderen. Ze zal zoals afgesproken het eerste nieuwe geitje doorgeven aan iemand anders.

Ntabugi, Germaine en Riziki wonen in het oosten van de DR Congo.

Online shoppen én AFRIKIN steunen? Dat kan!

Vanaf nu kan iedereen online shoppen én AFRIKIN steunen! Huh? Online shoppen en steunen? Hoe kan dat ? Maak kennis met onze pagina op Trooper www.trooper.be/afrikin. Een website voor al je online shopping die ervoor zorgt dat je AFRIKIN gratis steunt met je online aankopen, zonder één € meer te betalen.

Hoe werkt het? Heel simpel:
1. Je gaat naar www.trooper.be/afrikin
2. Je kiest je shop en klikt op de banner. De link weet dat jij ons wil steunen.
3. Je doet gewoon je aankoop zoals altijd, zonder een euro extra te betalen.
4. De shop betaalt een percentje aan Afrikin.

AFRIKIN PARTY, het was een leuk feestje!