Ook Sulemani (7) heeft dromen over zijn toekomst

Onze vriend en contactpersoon ter plaatse Paulin Munyagala is actief als vredes- en ontwikkelingsjournalist in de DR Congo. Hij vertelt ons het verhaal van Sulemani:

“Onlangs heb ik kennis gemaakt met Sulemani, in Nyabushongo, in het westen van de stad Goma. Hij zocht eten in de vuilnis op straat, hij had honger en ik kocht hem enkele beignets (lijken op smoutebollen of oliebollen). Sulemani vertelde me dat zijn ouders werkloos en zeer arm zijn. Sulemani heeft 4 oudere en 3 jongere broers, ze maken veel miserie mee en proberen om zich uit de slag te trekken”.

“Deze kinderen zouden graag leven als anderen, maar ze hebben geen keuze. Sulemani zou graag naar school gaan, en droomt er zelfs van om ooit een leider in Congo te worden. Maar doe dat maar eens zonder te studeren. Sulemani liep er heel vuil en vies bij, maar toch glimlachte hij diverse keren tijdens ons gesprek. Hij vertelde me dat nogal wat mensen hem zien voorbijlopen zonder hem enige aandacht te gunnen. Hoe hij al zijn tijd doorbrengt? De jongen loopt door de straten van Goma, raapt vuilnis op en zoekt dingen om te eten; dikwijls wordt hij op de openbare markten van de stad gediscrimineerd. ‘Vaak zie ik hoe andere kinderen naar school gaan en vraag ik me af of ik ooit hetzelfde geluk zal hebben’, vertrouwde de jongen me toe aan het eind van onze babbel”.

Sulemani en al zijn broers naar school laten gaan zou veel geld kosten. Maar we kunnen al starten met een klein bedrag bijeen te brengen op basis van giften en zo de ouders de kans geven om een eigen straathandeltje op te zetten (net zoals Maman Joséphine heeft gedaan!) We kregen de laatste dagen een aantal zeer gewaardeerde giften waarmee we alvast aan de slag kunnen! De schoolkosten voor de kinderen hopen we daarna snel bij mekaar te krijgen met onze volgende acties (zie EVENTS). Onderwijs is een belangrijke sleutel naar de toekomst.

Als eerste stap zullen Paulin en Maman Joséphine samen met Sulemani’s ouders gaan praten om een plan op te stellen. Joséphine zal haar ervaringen en kennis met hen delen. Met onze steun heeft ze haar handeltje kunnen opzetten en kunnen haar kleinzoontjes nu tweemaal per dag eten én naar school gaan. We zullen geregeld updates plaatsen, blijf ons volgen!

Doet u graag een gift dan kan dat op het rekeningnummer van AFRIKINBE14 8918 7408 4083. Vele kleintjes maken een groot verschil! Met uw hulp kan Sulemani zijn droom waarmaken.