Over de familie van de jonge Sulemani

Paulin Munyagala na zijn bezoek aan de ouders van Sulemani:

Juliette Kahamire is een jonge vrouw van 26. Ze leeft in Goma (Noord-Kivu) maar komt eigenlijk uit de provincie Zuid-Kivu. Juliette heeft 7 kinderen, onder wie de kleine Sulemani.

Juliette moest al trouwen toen ze amper 14 jaar oud was. Ze leefde toen nog in het dorp. Haar man is meneer Minani Kashuba. Schrijnende armoede op het eiland Idjwi dwong de familie om weg te trekken. De familie had geen akkers om te bewerken… Rond 2013 beslisten Juliette en haar man om het dorp te verlaten en zich te vestigen in de stad Goma, meer bepaald in een wijk aan de rand van de stad, Nyabushongo.

Spijtig genoeg leeft deze kroostrijke familie nog altijd in diepe miserie en armoede. Af en toe lijden de kinderen duidelijk aan ondervoeding. Vaak is er gewoon niet genoeg te eten.

Juliette en haar man trachten de hoop niet te verliezen. “Als we een beetje geld kunnen vinden, wordt het mogelijk om onze levens en de toekomst van onze kinderen te veranderen”, zegt ze overtuigd. Met onze steun kunnen Juliette en haar man hun droom realiseren en een eigen handeltje opzetten, zodat ze hun kinderen elke dag eten kunnen geven. Ons streefdoel is ook om de kinderen naar school te kunnen laten gaan. Het zal veel inspanningen kosten maar met uw zeer gewaardeerde steun gaat het lukken! Een kleine gift is welkom op BE14 8918 7408 4083 – HARTELIJK DANK!