Extra geiten verdeeld in de stad Goma in Congo!

Was er een mooiere dag dan Wereldvrouwendag (8 maart 2022) om met onze Belgisch-Afrikaanse vereniging Afrikin opnieuw geiten te verdelen onder een aantal vrouwen in Goma, Noord-Kivu (DR Congo)? Dit was mogelijk omdat heel wat sympathisanten meededen aan onze tweede oproep om giften te storten voor de aankoop van geiten (Congo) en varkens (Oeganda).

In het kader van de tweede editie van onze dierenactie zijn op 8 maart 8 extra geiten officieel overhandigd aan even veel vrouwen, weduwen uit kwetsbare families in de wijken Mugunga en Lac Vert in Goma. Zo wordt de keten van dames (families) met een eigen geit weer wat groter. Dit maakt de betrokken families wat sterker. Als de geiten jongen krijgen, wordt een eerste dier gratis doorgegeven aan iemand anders. Met de andere jongen kunnen de families iets anders doen (bijvoorbeeld verkopen en zo inkomsten genereren).

De vrouwen die er nu bijkomen, gaven blijk van hun enthousiasme over het initiatief van Afrikin dat moet bijdragen om hun bestaan en dat van hun kinderen te verbeteren. Deze actie helpt hen om de vele problemen even te vergeten, en is een lichtpunt voor vrouwen die het beslist niet makkelijk hebben.

In Buikwe (Oeganda) plant Afrikin een nieuwe verdeling van varkentjes. Ook hierover zullen we nader informeren, in tekst en beeld. En ook deze inspanning is mogelijk dankzij de nieuwe recente giften die Afrikin van heel wat mensen mocht ontvangen.

Hartelijk dank voor alle steun aan Afrikin!
De vrijwilligers van Afrikin.