Goma, Oost-Congo: nieuwe verdeling van geiten door Afrikin!

Het vrijwilligersteam van Afrikin in de DR Congo (Goma) kon vandaag, dinsdag 9 april 2024, voor de vierde keer gesponsorde geiten overhandigen aan een aantal kwetsbare vrouwen en families. Deze vrouwen leven in de wijken Mugunga en Lac Vert in Goma (Noord-Kivu). Deze keer konden 8 geiten worden verdeeld dankzij de giften die heel wat Belgen deden in december 2023 en januari 2024 – waarvoor veel dank! (*)

De feestelijke gebeurtenis van vandaag maakte de vrouwen – vaak weduwes – erg blij. In de groep waren er al 63 geiten. Nu kwamen er daar dus 8 bij.

De inspanningen van Afrikin (België) en de vrijwillig(st)ers in Oost-Congo moeten de betrokken vrouwen en hun families helpen om hun leefomstandigheden te verbeteren. De kinderen, die meer dan eens geen vader meer hebben, kunnen soms moeilijk naar school gaan omdat hiervoor voldoende geld ontbreekt, vertelt mevrouw Kisuba Julienne Kamate. “Ik ben geweldig blij”, zegt ze. “Sinds enkele maanden behoor ik tot de vrouwen van de Afrikin-groep. Vandaag ben ik tot voorzitster van de groep benoemd, en tegelijkertijd ontving ik mijn eigen geit. Deze geit zal me op heel wat punten helpen. Ik ga het dier goed verzorgen en helpen om onze vereniging nog groter te maken. Zo kunnen steeds meer vrouwen beter zorgen voor hun kinderen en families. We hopen uiteraard nog meer vrouwen te betrekken zodat ook zij kunnen bijdragen tot de ontwikkeling van onze lokale gemeenschap.”

Veel blijdschap dus in Goma vandaag!

(*) Vrijwillig(st)ers van Afrikin in Buikwe (Oeganda) zullen binnen afzienbare tijd ook opnieuw varkens en mogelijk ook kippen verdelen. Ook dat is mogelijk dankzij de vrijgevigheid van heel wat schenkers in België. Ook hiervoor: hartelijk dank namens Afrikin!