Goma: vrouwen ontwikkelen zelfstandig nieuwe initiatieven!

Het team van Afrikin in Goma (Noord-Kivu) heeft zopas een algemene vergadering gehouden met veel van de vrouwen die deelnemen aan het positief evoluerende geitenproject ter plaatse. Vier (geboren) geitjes werden gratis doorgegeven aan andere vrouwen, overeenkomstig de filosofie van het project.

Deze kwetsbare maar moedige vrouwen, weduwen en anderen, waren blij dat ze samen waren. Er is onderling veel solidariteit en uitwisseling. De vrouwen vinden het erg belangrijk om te ijveren voor het algemene, collectieve belang en om de groep nog meer te laten floreren. Ondertussen zijn al zowat 60 vrouwen aangesloten, afkomstig uit de wijken Mugunga en Lac Vert in de stad Goma.

In de komende weken zullen de vrouwen voortwerken aan een ander project waarbij ze samen aan landbouw doen op één hectare grond. De vrouwen zullen daar diverse soorten groenten telen, wat moet bijdragen tot de strijd tegen ondervoeding. Ook dit initiatief zal bijdragen tot de zelfstandigheid van deze dappere dames en hun families!

Het idee om ook aan landbouw te doen kwam van de vrouwen zelf! Ze legden hun schamele centen samen om een lap grond te mogen gebruiken. Ze zoeken nog wel middelen om gereedschap en zaaigoed te kunnen kopen. Ook dit project kwam aan bod op de algemene vergadering.

Voor en na de recente jaarwisseling riep Afrikin hier opnieuw op om giften te storten om zo meer geitjes, varkentjes en kippen te kunnen sponsoren in Goma (Congo) en Buikwe (Oeganda). Begin februari komen de vrijwillig(st)ers in België bijeen om te kijken wat we hebben kunnen verzamelen en na te denken hoe we dit optimaal kunnen besteden ten bate van kwetsbare vrouwen en hun families op beide plaatsen.