Positief nieuws van de vrijwilligers van Afrikin Oeganda (Fountain of Excellence)!

De familie van Judith, in de streek van Buikwe, neemt deel aan ons varkensproject dat kwetsbare vrouwen en families helpt om economisch sterker en zelfstandiger te worden. Het verhaal van Judith is zeker één van de succesverhalen. “Ik was erg blij toen wij ons varkentje kregen”, vertelt ze.

“Mijn kinderen leerden zo hoe je varkens kan houden en verzorgen; dat zal hen vooruit helpen in de toekomst. De mest van ons varken gebruiken we om onze bananenplanten of ‘matoke’ te bemesten. De bananen van de planten zijn erg interessant want zo hebben mijn kinderen minder honger dan in het verleden.” Ook de familie van Judith is erg dankbaar ten aanzien van de Belgische vrijwillig(st)ers van Afrikin en de schenkers in België die het project ondersteunen! “Blijf ons vooral steunen”, onderstreept Judith.

Op de foto’s zie je vrijwilliger Benjamin en Judith en haar kinderen. De zoon van Judith verzamelt de mest van het varken om het te brengen naar de plek waar de bananenplanten groeien. Die planten groeien nu een stuk beter omdat ze kunnen worden bemest.

In de korte video zie je hoe vrijwilligers Benjamin en Derrick naar een andere familie aan het wandelen zijn.

Ook Kwagala en haar kinderen doen mee aan het varkensproject in Buikwe. “We zijn superblij met ons varken”, vertelt de familie enthousiast. De kinderen dragen goed zorg voor het eigen varken. De jonge Eric maakt het varken, dat ‘Peace’ werd gedoopt, schoon. “Onze kinderen leren hoe je als boer voor een varken zorgt. De biggetjes van ons varken zullen later inkomsten opleveren die we kunnen gebruiken om de kinderen naar school te laten gaan. We zijn bijzonder dankbaar dat dit project bestaat!”

Op één van de foto’s zie je hoe Eric bezig is met varken van de familie, ‘Peace’.

VIDEO De zoon van Judith verzamelt de mest van het varken om het te brengen naar de plek waar de bananenplanten groeien.