Update over de varkentjes van Afrikin Buikwe (Oeganda): ze stellen het goed!

De vrijwilligers van Afrikin Oeganda (Fountain of Excellence) trachten af en toe verslag uit te brengen over de evolutie bij de diverse kwetsbare vrouwen en families in de streek van Buikwe, die dankzij de giften van velen in België een varken konden krijgen. Benjamin, drijvende kracht in Oeganda, huurt af en toe een motorfiets om deze families te kunnen bezoeken.

“Ik ben de schenkers heel dankbaar omdat ze door hun giften dit prachtige project mogelijk maakten”, vertelt Nabisowe, die nu haar eigen varkensproject heeft. “Door mijn varken heb ik nu meststoffen die ik in mijn tuintje kan gebruiken. Mijn kinderen leren ook hoe je varkens moet verzorgen, een vaardigheid die nuttig zal blijken in de toekomst! We konden voor ons varken een soort stal bouwen. Ik hoop dat dit varkensproject me aan inkomsten zal helpen die ik kan gebruiken om mijn kinderen naar school te laten gaan.”

Ook Nanono is in de wolken. “Mijn zeug is nu drachtig, wat me heel blij maakt”, zegt ze. “Mijn kleinkinderen houden enorm van het varkensproject. Ze leren hoe je varkens kan telen en verzorgen. We hopen dat er in de toekomst nog meer jongen zullen volgen. En we hebben al een andere kwetsbare familie op het oog waaraan we gratis een varkentje kunnen bezorgen. Ook wij gebruiken de varkensmest in de moestuin.”

Nalubowa ervaart dat haar varkensproject positief evolueert. “Ik kon een varkentje verkopen en zo mijn kind op school houden. De school had ons kind wandelen gestuurd omdat we de schoolkosten niet meer konden betalen. Onze familie maakte ook een stal voor de varkens.”

(de beelden tonen enkele van de dappere vrouwen en ook een groep kinderen uit de streek van Buikwe)

Wil je graag bijdragen tot het werk van onze vereniging Afrikin en een gift doen?

Je kan rechtstreeks storten op het rekeningnummer van Afrikin, met de mededeling ‘geitjes en varkentjes’: BE14 8918 7408 4083.

Wil je graag een fiscaal attest waardoor je een deel van je gift recupereert via de belastingen? Dan kan je je gift (minimaal 40 euro) storten op het rekeningnummer van vzw Kontinenten (BE66 7380 3734 7143), met in de mededeling 2 zaken: je rijksregisternummer + Afrikin. De vzw Kontinenten stuurt nadien een fiscaal attest toe. Lees meer op : https://www.kontinenten.be/nl/projecten-4/afrikin-

Momenteel schommelt de prijs van een degelijke geit in Goma rond de 100 euro. De prijs van een varkentje in Buikwe ligt nu rond de 46 euro.
Misschien ben je lid van een club, netwerk of vereniging die onze Afrikin-actie wil steunen ? Of werk je in een onderneming die interesse heeft om het project te steunen. Laat het ons vooral weten ! E-mail: afrikin.belgium@gmail.com