Video: verdeling geitjes het afgelopen voorjaar in Goma (Noord-Kivu in DR Congo)

Weten jullie het nog? In het voorjaar kon de vereniging Afrikin in de stad Goma (Noord-Kivu in DR Congo) opnieuw een aantal kwetsbare vrouwen en families gelukkig maken met hun eigen geit. Dit gebeurde al voor de derde keer!

Het geitenproject helpt een groeiend aantal vrouwen en hun kinderen en families om zelfstandiger te worden en extra inkomsten te creƫren. Tegelijkertijd worden de deelnemende vrouwen zelfbewuster en beseffen ze beter wat hun eigen capaciteiten zijn en hoe ze elkaar onderling kunnen steunen.

De video toont de verdeling in het afgelopen voorjaar.

In Buikwe, een streek in Oeganda, heeft Afrikin trouwens een gelijkaardig project lopen. Daar werken we met varkens. En ook daar helpt het project om de betrokken vrouwen en hun families sterker en weerbaarder te maken.

Als we dit kunnen doen, is het omdat we met onze vrijwillig(st)ers telkens opnieuw zoveel mogelijk mensen aanspreken met de vraag om de geitjes- en varkentjescampagne te steunen.
Apprecieer je het werk van Afrikin en wil je ons steunen? Stort dan je gift naar het rekeningnummer van Afrikin: BE14 8918 7408 4083.

Heb je graag een fiscaal attest in ruil voor je gift? Dan kan je een andere weg volgen en je gift storten op het rekeningnummer van vzw Kontinenten: BE66 7380 3734 7143. Vermeld in dit geval je volledige naam en Afrikin Goma (Congo) of Afrikin Oeganda. Of gewoon Afrikin, dat is ook prima! Zo weten ze daar dat je Afrikin wil steunen. (als je je rijksregisternummer wil vermelden, is het voor vzw Kontinenten gemakkelijker om het fiscaal attest in orde te brengen)

Vele groeten van het Afrikin-team en de collega-vrijwillig(st)ers in Congo en Oeganda!